Ajuntament de Barcelona
Castellano  ::  English
Directori de recursos contra la discriminació, el racisme i la xenofòbia
Notícies

Catàleg d’activitats per combatre rumors i estereotips sobre diversitat cultural

Segueix obert el procés de demanda d'activitats del Catàleg, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Xarxa BCN Antirumors.

Hi trobareu 23 tipus d'activitats antirumors gratuïtes a disposició d’entitats, serveis i equipaments que tinguin impacte a la ciutat de Barcelona. Les propostes s'emmarquen en un ampli ventall de formats (debats, tallers, projeccions, teatre-fòrum...) pensats també per treballar amb públics específics. Més detalls sobre el Catàleg i descàrrega en línia: http://xurl.es/x8n3m. Ja hem desenvolupat o estan a punt de desenvolupar-se una vintena d'activitats. Si us interessa fer alguna, formalitzeu la sol·licitud en línia (http://xurl.es/zj0rz) el més aviat possible, ja que disposem d’un estoc limitat de sessions per a cadascuna de les activitats. L’assignació d’aquestes activitats es fa per estricte ordre d’inscripció. Pensem que és un bon recurs per difondre entre les entitats, serveis i projectes del vostre barri o districte d'intervenció. Esperem que aquesta iniciativa us sigui d'utilitat i no dubteu a contactar amb nosaltres per a qualsevol dubte o aclariment.

'El racisme i l'extrema dreta'. Taller per a joves. NOVA EDICIÓ!

Amb l'objectiu de facilitar a la gent jove elements per conèixer el discurs de l'extrema dreta i proporcionar eines per combatre'l , la Regidoria de Dona i Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració del Centre UNESCO de Catalunya, organitza una nova edició del taller "El racisme i l'extrema dreta".

El curs s'adreça a joves d'entre 18 i 30 anys i té una durada de 8 hores. Aquesta formació s'emmarca en un conjunt d'actuacions que l'Ajuntament de Barcelona porta a terme en el marc de la seva participació com a membre de la Coalició Europea de Ciutats contra el Racisme. DATA: 22 d'octubre de 2011, de 9.30 a 14.00 h i de 15.00 a 18.30 h. LLOC: Centre UNESCO de Catalunya, c. Nàpols, 346, 1r. CONTINGUTS: Aproximació teòrica a l'extrema dreta • Visió panoràmica dels moviments d'extrema dreta a Europa • Eines per elaborar un contradiscurs • Propostes per lluitar contra el racisme. INSCRIPCIÓ: La inscripció és gratuïta i es fa a través de la pàgina web www.unescocat.org. La data límit d'inscripció és el 18 d'octubre. Les places són limitades.

Tallers 'Eines d'educació intercultural' - NOVES EDICIONS!

Els materials didàctics per combatre el racisme: de la teoria a la pràctica. Taller de 3 hores.

L'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el Centre UNESCO de Catalunya, torna a organitzar tallers adreçats a docents i educadors/es que vulguin aprofundir en educació intercultural. Aquests cursos són una de les actuacions que l'Ajuntament, a través de la Regidoria de Dona i Drets Civils organitza en el marc de la Coalició Europea de Ciutats contra el Racisme, auspiciada per la UNESCO. Els tallers s'adrecen a professionals de l'àmbit de l'educació no formal (el 20 d'octubre), de l'educació infantil i primària (el 17 d'octubre) i de l'educació secundària (1ª edició el 25 d'octubre i 2ª edició el 9 de novembre). Tenen una durada de 3 hores i s'imparteixen a l'Ajuntament de Barcelona, Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, al carrer València, 344, entresòl, espai 1 - 08009 Barcelona, de 17.15 a 20.15. La inscripció al taller és gratuïta i es fa a través del lloc www.unescocat.org on trobareu el programa complet. Les places són limitades.

Educar per a l’eliminació de la discriminació racial. Principis i eines de l’educació intercultural i educació antiracista

Principis i eines de l’educació intercultural i educació antiracista.

La Regidoria de Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona, en el marc de la commemoració del Dia Internacional per l'Eliminació de la Discriminació Racial, organitza una xerrada per donar a conèixer principis i eines de l'educació intercultural i l'educació antiracista.

La xerrada anirà a càrrec de: Miquel Àngel Essomba, director d’Unescocat i expert en educació intercultural, Edgar Iglesias, professor a la UAB i membre de l’equip de treball del web www.Barcelonacontraelracisme.cat i estarà presentada i moderada per Albert de Gregorio, director de Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquestes xerrades són obertes a tothom, tot i que estan pensades pels professionals de l’educació i membres d’entitats que tenen entre els seus objectius la lluita contra el racisme. La xerrada serà dilluns 28 de març de 2011 a les 19h a la seu de Acció Social i Ciutadania al C/ València, 344, Entresòl, Espai 1 de Barcelona. Cal confirmar l’assistència a l’adreça electrònica: dretscivils@bcn.cat

Barcelona contra el racisme i la discriminació

El dilluns 21 de març tindrà lloc la jornada internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial.

La Ciutat de Barcelona, conjuntament amb les ciutats membres de la Coalició Europea de Ciutats contra el Racisme (ECCAR), llança una campanya amb un cartell compartit per mostrar el compromís en la lluita contra el racisme i la discriminació que es du a terme de forma coordinada a escala europea.

Més informació: http://www.citiesagainstracism.org/

La Regidoria de Drets Civils dóna suport a l’acte DIGUEM PROU organitzat per SOS Racisme-Catalunya

En motiu de la commemoració del dia internacional per l’eliminació de la discriminació racial (el 21 de març), drets civils dóna suport a l’acte que organitza l’associació antiracista, en la defensa dels drets humans de la ciutat de Barcelona.

Sota el nom DIGUEM PROU en defensa de la democràcia, en contra del racisme i la xenofòbia; SOS Racisme-Catalunya, amb la col•laboració de la regidoria de Drets Civils, ha preparat un acte, ideològic antiracista, per defensar aquells valors que tant han costat conquerir a la societat: la llibertat i la igualtat. Serà el 19 de març al Passeig Lluís Companys de Barcelona (Arc de Triomf).

El teixit associatiu és un protagonista principal en aquesta trobada ciutadana; ja que només una societat participativa i constructiva per pot garantir la consolidació d’una democràcia forta. Algunes de les entitats que són CO CONVOCANTS DE L’ACTE són: FAPAC – CCOO - Consell Nacional de Joventut de Catalunya – CGT - CONFAVC – MLP – FAVB – FEDELATINA – FAGIC – AMICAL – UGT- Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat - Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans – Institut de Drets Humans de Catalunya - Justícia i Pau - Observatori DESC – Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - Coordinadora d'Associacions Senegaleses – CAB (Consell Associacions Barcelona) – TOT RAVAL – MLP – ATTAC Acordem – ACAT - Amical de Mauthausen.

Programació i més informació: http://www.diguemprou.org

Aquest directori és una iniciativa de:
Ajuntament de Barcelona. Drets Civils
En el marc de:
European Coalition of Cities. Against racism
Amb la col·laboració de:
UNESCOCAT. Centre Unesco de Catalunya
© Ajuntament de Barcelona - Avís legal