Ajuntament de Barcelona
Castellano  ::  English
Directori de recursos contra la discriminació, el racisme i la xenofòbia
Materials didàctics

Guia per a la gestió de la diversitat religiosa als centres educatius


AUTORIA:
Generalitat de Catalunya. Direcció General d’Afers Religiosos (Departament de Vicepresidència) i Departament d’Educació. 2010

DESCRIPCIÓ:

La present publicació exposa de manera clara la normativa existent i els criteris per a la seva l'aplicació de: “les festes religioses en els centres, el vestuari i l’ús dels símbols, l’alimentació als menjadors escolars i les matèries del currículum escolar”. La guia s'adreça al conjunt de la comunitat educativa.

Parteix d’uns principis d’actuació i s'expliciten els aspectes legals a tenir en compte. També, es defineixen conceptes relacionats (laïcitat, aconfessionalitat i diversitat religiosa a l’escola) i es presenten unes recomanacions que afecten diferents àmbits de la vida escolar i de la comunitat educativa. Per exemple, el calendari escolar, l'alimentació a l'escola, el vestuari i símbols religiosos i el currículum.

Incorpora dos annexos: el primer sobre legislació vigent, drets fonamentals i diversitat religiosa, i el segon és un recull de fitxes informatives sobre confessions religioses (Església Catòlica, Esglèsia Evangèlica, Judaisme, Islam, Budisme, Església Adventista del Setè Dia, Esglésies Ortodoxes, Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, Fe Bahà’í , Hinduisme, Sikhisme i Testimonis Cristians de Jehovà.


A QUI S'ADREÇA:

Materials per a la reflexió
Iniciatives ciutadanes
Àmbit institucional


IDIOMA:
Català

TIPOLOGIA DEL RECURS:
Material didàctic virtual

DISPONIBLE A:
http://www20.gencat.cat/docs/Departament_de_la_Vicepresidencia/Arees%20d%20actuacio/Afers%20religiosos/Direccio%20General%20d%20afers%20religiosos/Recursos/guies_respecte/guia_escoles/Guia_diversitat_religiosa_centres_educatius_.pdf

TEMÀTICA:
Convivència, Interculturalitat

PARAULES CLAU:
Identitats · Escola · Drets humans · Diversitat religiosaAquest directori és una iniciativa de:
Ajuntament de Barcelona. Drets Civils
En el marc de:
European Coalition of Cities. Against racism
Amb la col·laboració de:
UNESCOCAT. Centre Unesco de Catalunya
© Ajuntament de Barcelona - Avís legal